מהצד, הנקה טובה נראית דבר פשוט. במציאות? לא הכל תמיד זורם בהתחלה (תרתי משמע).
בגלל זה, חשוב כבר לפני הלידה ללמוד על הנקה מוצלחת. מידע יש בשפע בגוגל, ביו טיוב, בקבוצות של אמהות בפייסבוק, ועוד, אבל תמיד כדאי לראות מהיכן מגיע המידע ועד כמה הוא אמין ומקצועי. מוזמנת לקרוא עצות להנקה טובה מיועצת הנקה.
טיפ חשוב שקיבלתי מגיסתי בלידה השנייה הוא לקחת יועצת הנקה כמה שיותר מהר. אחרי שניסיתי, אני מצטרפת להמלצה שלה בחום. את בני הראשון הנקתי שעה וחצי כל פעם עד שהבנתי שהוא בכלל לא מתחבר לשד כמו שצריך, ולא מקבל מספיק חלב. זה גרר הנקות מרובות, לקום כל שעתיים-שלוש, ובעיקר המון עייפות. בדיעבד, חבל שלא הבאתי את יועצת ההנקה לבית החולים, או הביתה אחרי שהשתחררתי.
טיפ שקיבלתי מיועצת הנקה היה שהנקות תכופות הן דבר נורמלי לחלוטין, היות והנקה היא לפי דרישת התינוק, אך אם תהיי בטוחה שהתינוק מתחבר כמו שצריך, תחסכי מעצמך פציעות ותסכול, והתינוק שלך יקבל שפע של חלב וישגשג. אם פחות מסתדר חסכי מעצמך את התסכול שאני חשתי: דברי עם יועצת הנקה טובה בהקדם.
למקרה שלא ידעת: חלב אם אפשר (וכדאי!) להקפיא
הזמן הטוב ביותר להתחיל לשאוב חלב לעת הצורך (יציאה עם חברות, אירוע משפחתי או סתם להשלים כמה שעות שינה ולהפעיל את הבעל), הוא כשההנקה כבר מבוססת (לקראת גיל חודש- חודש וחצי), היות ובזמן זה גופך מייצר כמויות חלב שתואמות את דרישת תינוקך. כשעה לאחר סיום ההנקה, שתי 2 כוסות מים, תתרכזי במשהו שעושה לך טוב (מחשבות על הבייבי, או צפייה בעוד פרק בסדרה שאת אוהבת) ותשאבי כ-15 דקות מכל צד. וטיפ נוסף: אל תתרגשי אם אינך מצליחה לשאוב כמות גדולה של חלב, זכרי כי תינוקך יונק ממך במשך כל היום.
להרגיל למוצץ ולבקבוק: הנקה טובה לכל המשפחה
ישנם הורים שמחכים עם מוצץ עד שהתינוק גדל. לדעתי ומניסיוני כדאי להרגיל אותו כמה שיותר מהר למוצץ. כך את נותנת לתינוק כישורים לכל תקופת הינקות שירגיעו אותו. כמו כן לפי הנחיות משרד הבריאות, מציצת מוצץ מפחיתה סיכוי למוות בעריסה. לגבי בקבוקים זה משתנה וכמובן תלוי בתינוק (יונק/לא יונק, סיבות בריאותיות וכו’). אצל תינוקות בהנקה מלאה, ההמלצות הן להמתין עם בקבוק שאוב עד לגיל שההנקה מתייצבת (באזור גיל חודש- חודש וחצי). טיפ חשוב נוסף: סביר שהתינוק שלך יפתח חיבה לסוג מסוים של מוצץ. אבל אי אפשר לדעת אם פתאום יפסיקו לשווק את הסוג הזה בחנויות. לכן, חשוב שכבר מההתחלה התינוק שלך יכיר מספר סוגי מוצצים, ולא יעשה לך דרמות כשתכירי לו סוג חדש.
לסמוך על עצמך: לנטרל רעשי רקע
כמו במקרים רבים, גם כאן מאוד חשוב שתסמכי על האינסטינקטים שלך. תכלס זה נחמד לשמוע מניסיון של אחרות ועוד יותר נחמד שהשכנות או אפילו סתם מישהי שיושבת על ידך בבית קפה חשות צורך עז לייעץ מניסיונן בין היתר איך הכי נכון להניק את תינוקך, אבל כל אחת שונה ולכן חשוב שתקשיבי לעצמך ושתפעלי לפי האינסטינקטים שלך. אם את כן רוצה להתייעץ, משהו לא נראה לך או אם כואב לך – ממש אין סיבה לסבול! תפני לאשת מקצוע.