עם תינוק בן שבועיים, הגיוני שאת עוד בשלב ההלם ומסתגלת בעצמך להורות. גם אם את מתחילה לזהות סימני רעב ועייפות ולהבדיל קצת בין סוגי הבכי השונים – זהו עולם ומלואו ואתם הולכים לגדול ולצמוח יחד. זה קשה, מעייף ומרגש בו זמנית. לא רק לתינוקך, אלא גם לך יש עוד הרבה מה ללמוד ☺
תינוק בן שבועיים – מה? אנחנו כבר בקפיצת גדילה?
תינוק בן שבועיים לרוב, לפתע יהיה בעל דרישות מרובות יותר ובעיקרון רעב הרבה יותר…מה שאומר שככל הנראה תינוקך (ואת!) חווים קפיצת גדילה לראשונה.
במידה ואינך עומדת בביקוש של תינוקך או נראה שאינו מקבל מספיק חלב, יש להתייעץ עם רופא.ת הילדים.
השינה של תינוק בן שבועיים רחוקה מלהיות יציבה וככל הנראה הוא מתעורר לא מעט פעמים בלילה כדי לאכול.
חשוב שתנסי לדאוג לעצמך כמה שניתן כי היי! את הרגע ילדת וגם את צריכה להתאושש מכל מה שעברת ולהשתקם לאט לאט. נכון זה ממש לא פשוט אבל תשתדלי מאוד למצוא מתי לנוח ולהיעזר כדי שתוכלי לצבור כוחות ולטפל בתינוקך ובדרישותיו.
תינוק בן שבועיים – גדילה והתפתחות
בין אם מדובר בתינוק יונק או בתינוק שניזון מתמ”ל, משקלם של רוב התינוקות חוזר למשקל הלידה ואף עובר אותו כעבור כ- 10-14 ימים מהלידה.
לעיתים לתינוקות יונקים לוקח מעט יותר זמן לעלות במשקל וכמובן שכל עוד אתם במעקב אצל אחות טיפת חלב ורופא.ת הילדים, לרוב אין סיבה לדאגה והעלייה תגיע בהקדם.
אם את מניקה כל שעתיים-שלוש (או ע”פ הנחיות אחרות בהתאם להמלצת הרופא.ה ) ועדיין חשה כי התינוק אינו יונק כמו שצריך תמיד מומלץ גם להתייעץ עם יועצת הנקה על ההתחלה כדי לוודא שהוא אכן יונק בצורה יעילה.
חשוב לשים לב אם התינוק מתבכיין או בוכה אם הסיבה היא שהוא אכן רעב. הרבה פעמים כדאי לבחון אפשרויות נוספות למה שמטריד אותו כמו: חיתול מלא, עייפות, אי נוחות במיוחד אם אכל לא מזמן, לא מומלץ ישר לדחוף עוד אוכל. אם נראה שהכל בסדר, כן לבדוק אם הנקה/בקבוק זה מה שירגיע אותו כי יכול מאוד להיות שהסיבה היא רעב.
למרות שלא נראה כי תינוקך עושה הרבה מעבר ללישון, לאכול ולהוציא החוצה את מה שאוכל…הוא עושה המון.
מוחו הקטן מתפתח והוא בוחן את סביבתו ואף מסוגל לאט לאט להתפקס בפנים שעומדות מולו.
גזים אצל תינוק בן שבועיים
תינוקות מסויימים יתחילו עם גזים כבר בשלב הזה ואפילו קודם. אצל רוב התינוקות גזים מתחילים באזור גיל שלושה שבועות. לעוד מידע בנושא גזים מוזמנת לכתבה: גזים אצל תינוקות
תינוק בן שבועיים – האם זה רגיל?
- יובש וקילופי עור על הידיים והרגליים – נכון שהאינטואיציה היא למרוח קרם כדי לרכך את עור התינוק, אבל עדיף שלא, כי תינוקות עשויים להיות רגישים או אלרגיים לקרמים השונים.
- רעשים משונים שמוציאים מהאף בעקבות המעברים הפיצים שיש להם שם, שנשמעים כמו חירחורים קלים.
- גיהוקים ושיהוקים רבים (שמביאים איתם עוד מהרחם).
אלו הן תופעות סה”כ מוכרות אבל כמו עם כל חשש או תהייה, אם את לא בטוחה – תתייעצי עם אחות טיפת חלב או עם הרופא.ה.
שינה אצל תינוק בן שבועיים
התינוק עדיין מסתגל לעולם החדש שמחוץ לרחם ויקח זמן עד שיתחיל לישון לילות רצופים, או לפחות בלי שיקום כל שעתיים-שלוש כדי לאכול. עם הזמן התינוק יקום פחות על מנת לאכול ויש תינוקות שכבר בגיל שלושה חודשים מתייצבים יותר עם השינה. כמובן שיש תינוקות שגם עד גילאים מאוחרים יותר לא ישנים לילות רצופים.
זה נכון שבגיל שבועיים נענה על צרכי התינוק בכל הנוגע להאכלות, לבכי, להרדמות ואם דורש ידיים, נהיה שם למענו (אין יותר כיף מזה עבורנו בשלב הזה☺) אבל חשוב בגיל זה מידי פעם להשכיב אותו בעריסה (על הגב) כדי שיכיר וילמד שניתן לישון ולהירדם עצמאית בעריסה.