סימנים להריון מוקדם משתנים מאחת לשנייה. את עשויה להרגיש שינויים בגופך כבר בחודש הראשון או שאת עשויה לא להרגיש שום שינוי או סמפטום כלל.
הסימנים להריון בתחילת הדרך יכולים לכלול: מחזור שלא הגיע, צורך מוגבר במתן שתן, נפיחות בשדיים, בחילות וכו'.
מתי אפשר לדעת אם אני בהריון?
כמו שהסימנים להריון משתנים מאשה לאשה, כך גם כל חווית ההריון היא שונה מאחת לשנייה. חלקנו נרגיש שאנחנו בהריון ממש בימים הראשונים, בעוד שחלקנו כלל לא נרגיש או נחשוד בזה, עד שהמחזור פתאום לא מופיע.
מתלבטת? הכי פשוט זה לבצע בדיקת הריון. הבדיקה הביתית מאתרת את הורמון הגונדוטרופין כוריוני אנושי, המופרש בגוף האשה לאחר התעברות.
אולם, יש לקחת בחשבון שריכוז ההורמון יחסית נמוך בימים הראשונים אחרי ההתעברות. הורמון זה עולה בהדרגה ורק אחרי מספר שבועות מופרש מספיק מההורמון כדי שהבדיקה תהיה מדויקת יותר ותדע לאתר את ההריון.
לכן, מומלץ להיבדק בבדיקה ביתית רק אחרי שהמחזור לא הגיע, כי בדיקה ביתית בשלב מוקדם יותר עשויה להראות תוצאה שלילית אפילו שאת בהריון.
סימנים להריון – מה אני אמורה לחוות?
ישנם סימנים שונים להריון וכל אחת תחווה עוצמות שונות וסימפטומים שונים.
לא כולן יחוו את כל הסימנים ויש כאלו שיזכו בפריבילגיה של לא לחוות סימפטומים כלל ולכן חשוב מאוד לקחת כל הריון לכשעצמו.
חשוב לדאוג לטפל ולבדוק אם יש חשש כלשהו ובטח שלא להשוות בין ההריון שלך להריון של אחרת וגם לא בין ההריון הראשון להריון השני שלנו לדוגמא.
סימפטומים שכיחים להריון:
המחזור לא מגיע – כשהמחזור לא מגיע בזמן, זהו סימן ראשון לכך שיש סיכוי שנכנסת להריון ושיש לבצע בדיקה, במיוחד אם לרוב את חווה מחזור סדיר.
אולם, איחור או פספוס של מחזור אינו תמיד מעיד על הריון ויכול לקרות גם במצבי לחץ, פעילות גופנית מוגברת, דיאטות שונות ושינויים במשקל, חוסר איזון הורמונלי ועוד.
ביקורים תכופים בשירותים – מכיוון שבגוף שלנו בהריון יש יותר דם, הכליה דואגת לסנן את הדם ולהוציא את הפסולת מהגוף בתצורת 'שתן' ולכן ככל שיש יותר דם בגוף, נצטרך לגשת לשירותים יותר ויותר.
עייפות מוגברת – בתחילת ההריון רובינו נרגיש גמורות בקטע אחר. העלייה בהורמון הפרוגסטרון בגוף והשינויים ההורמונליים גורמים לעייפות מוגברת בשלב ההתחלתי שלרוב תשתפר בשליש השני (אך ככל הנראה העייפות תשוב בשליש האחרון).
בחילות בוקר – שאצל חלקנו הן גם בחילות צהריים, ערב ולילה (יאיי!) הבחילות עשויות להתחיל ממש בהתחלה, כבר בשבועיים הראשונים להריון או לצוץ כמה חודשים אחרי הכניסה להריון.
גם כאן, כל אחת תחווה זאת אחרת וברמות שונות: ישנן נשים שלא חוות בחילות כלל, חלק מהנשים יחוו בחילות ללא הקאות וחלק בחילות עם הקאות.
במצבי הקאות שלא פוסקים מאוד חשוב להיזהר לא להתייבש, במיוחד כשמדובר בהקאות תכופות, שלא מצליחות לשמור בקיבה נוזלים ומזון. זה קורה ללא מעט נשים וחשוב לטפל ולכן יש להתייעץ במיידי עם הרופא.ה לגבי טיפול מתאים.
נפיחות, רגישות וגודש בשדיים – קצת מזכיר את ההרגשה שלפני המחזור רק יותר נפוח/רגיש/כאוב. לעיתים גם הפטמות מתכהות וגדלות בשלב הזה והחזה בכלל מרגיש גדול ונפוח יותר. כל זה קורה בגלל שינויים הורמונליים בגוף ולרוב הכאבים והרגישות פוחתים כשהגוף מתאזן הורמונלית.
עוד כמה סימנים להריון (מהפחות שכיחים)
כפי שציינו קודם, זה בהחלט משתנה מאחת לשנייה ואם בסימנים להריון היותר שכיחים יש הבדלים בין אחת לשנייה ובין הריון להריון אז על אחת כמה וכמה זה תקף בסימנים הפחות שכיחים שרק חלקנו נחווה, אם בכלל.
הכתמות ודימומים קלים – זה יכול להבהיל קצת פתאום לדמם, במיוחד אם לא בזמן המחזור ולבלבל אם יוצא בדיוק בזמן המחזור. זה לרוב קורה כשההריון משתרש ברחם אך במקרים מסויימים גם יכול להעיד על הריון לא תקין ולכן תמיד מומלץ להתייעץ ולהיבדק.
התכווצויות – קצת מזכיר את כאבי המחזור שאנחנו מכירות, רק שלעיתים הם מוגברים יותר. במידה והכאבים קיצוניים/מורגשים בצד אחד בעיקר, יש ליצור קשר במיידי עם הרופא.ה שלך לוודא שהכל תקין.
רעב מוגבר וחשקים שונים – חלקנו עשויות לחוות רעב שמתגבר ולהיות כל הזמן רעבות. יש לעיתים מזונות שונים שיכולים לגרום לנו לבחילה או לרצות להתרחק מהם בכלל בגלל הריח לדוגמא ויש פעמים שיש לנו עדיפות או חשקים שונים למאכלים שבחיים לא עניינו אותנו יותר מידי.
כאבי ראש וסחרחורות – השינויים ההורמונליים והשינויים בנפח הדם בגופינו עלולים להביא לסחרחורות, תחושת האנג-אוור ולכאבי ראש.
טעם מתכתי בפה– גם אנחנו לא האמנו שזה אפשרי, אבל כן! זה ממש מרגיש כאילו יש לנו חתיכת מתכת בפה. זה יכול לקרות סתם פתאום או בזמן שאוכלים משהו.
הורמונליות ומצבי רוח – סה"כ הגיוני לחוות שינויים במצבי הרוח בגלל השינויים המטורפים שהגוף שלנו עובר והמאזן ההורמונלי שקצת משתגע לו והגיוני שנהיה עצבניות ועצובות קצת.
אבל! וזה אבל חשוב! אם את חשה מצבים קיצוניים יותר כמו דיכאון, חרדות ומרגישה שאת עשויה לפגוע בעצמך תצרי קשר במיידי עם הרופא.ה כי יש איך להקל ולטפל.
האם סימנים להריון יכולים להופיע גם כשאין הריון?
בהחלט. ישנם מצבים רפואיים שונים בהם ניתן לחוות חלק מסימני ההריון. בנוסף, לפני מחזור אנחנו עשויות לחוות חלק מהסימפטומים האלו וגם מחזור עשוי לא להופיע בגלל שינויים שונים בגוף כמו: לחץ, שינויים במשקל, אימונים מואצים, הנקה וכו'.
אם פיספסת מחזור ויש סיכוי שנכנסת להריון, הכי טוב שתבצעי בדיקה כדי לדעת איך להתקדם משם.
במידה ואת אכן בהריון צרי קשר עם הרופא.ת נשים שלך כדי לקבל הנחיות בנוגע לנטילת ויטמנים, בדיקות, מעקב וכו' והכי חשוב שיהיה בשעה טובה ושיעבור כמה שיותר בטוב ובקלות.
אם את מתכננת הריון ועדיין לא ניסית או נכנסת להריון, מומלץ לקבוע תור ולהתייעץ כבר מעכשיו לגבי התכנון, הויטמנינים, הבדיקות וכו'.