האם מותר סושי בהנקה?

לחובבות הסושי זוהי בשורה די מבאסת שבמהלך ההריון יש להימנע מסושי.

הסיבה לכך נובעת מזה שסושי לרוב מכינים מדגים נאים. בדגים נאים קיים חשש שבמידה ולא אוחסנו כמו שצריך או שהם לא קוררו בטמפרטורות נכונות, יכולים לצוץ להם וירוסים, תולעים וחיידקים שונים ומסוכנים כמו: ליסטריה, הפטיטיס שעשויים לסכן גם את בריאות ההריונית וגם את בריאות העובר.

הבעיה, שגם אם מקפידים להזמין סושי צמחוני או עם דג אפוי אי אפשר לדעת על איזה משטח או עם איזו סכין חתכו אותו. וכך בעצם יכולים לעבור החיידקים השונים גם לסושי שכביכול נחשב ל “יותר בטוח”. היום כבר יש מסעדות רבות שמציעות משטח/ פס מיוחד להריוניות, אבל כמובן שמומלץ לוודא שזה אכן מקום שמתחייב לכך, סטרילי ונקי על מנת לא לקחת צ’אנסים מיותרים.

סושי
קרדיט תמונה: canva

סושי בהנקה: מה ההבדל מבהריון?

בעוד שבמהלך ההריון, העובר ניזון מחבל הטבור של האם, הטענה היא שבמהלך ההנקה, מה שהאם אוכלת אינו עובד דרך החלב, אלא דרך הדם (לכן למשל לא מומלץ לצרוך אלכוהול בהנקה). כך שהסכנה כמובן יורדת לעומת הריון.

אבל! ההמלצה היא שאם אחרי הלידה ממש בא לך סושי זה בהחלט אפשרי אבל חשוב שכן יגיע ממסעדה מוכרת, נקייה שניתן לסמוך על זה שמחזיקים שם דגים טריים, בתנאים מתאימים ע”מ לא לחטוף איזה קילקול קיבה או ליסטריה למשל.

בהריון הסכנה הרבה יותר חמורה, כפי שציינו למעלה כיוון שהעובר ניזון מחבל הטבור אבל גם לאמא מניקה חשוב שתישמר, כדי לשמור על כוחות לטפל בתינוק.

סושי בהנקה: אם מקולקל, האם יכול להשפיע על התינוק?

כפי שציינו, מכיוון שמה שהאם אוכלת, אינו עובר דרך החלב, הסכנה כמובן פוחתת באופן משמעותי, לעומת ההשפעה של סושי בהריון על העובר, במידה והסושי מקולקל. אולם, ישנה המלצה שכמו שבהריון יש להימנע מדגים מסויימים, גם בהנקה חשוב להימנע מדגים שעשירים בכספית (בטענה שעודף כספית עשוי לפגוע בהתפתחות ובמערכת העיצבית של התינוק), דגים כמו: דג חרב, טונה עיננית  ומקרלים שונים.

חשוב להבין שמדובר בדגים מסויימים ובכמויות מסויימות של כספית ולא לשקול לא להניק חלילה אם אכלת דגים עם כספית. כמו בכל דבר, לא להגזים ולברר אם את חובבת דגים: על אילו דגים בדיוק מדובר ומהי ההמלצה (בהתאם לסוגי הדגים שאת אוכלת/משקלך וכו’) כדי לא להגזים עם הכמויות

למרות שלפי המחקרים החיידק ליסטריה (שממנו החשש בסושי בזמן ההריון) אינו יפגע בתינוק כי אינו עובר דרך החלב, אבל אם המניקה תחטוף הרעלת מזון חלילה עם חום, שילשולים וכו’ היא תהיה חלשה וכמובן שיהיה לה קשה להניק ולטפל בתינוק במצב כזה.

אבל זה כולל מאכלים רבים ולא רק סושי בהנקה – פשוט להשתדל כמה שניתן לשמור על הגיינה ולאכול במקומות נקיים ומוכרים שסומכים עליהם ועל ההקפדה על טיב וטריות המוצרים שמוכרים.

סושי בהנקה: איך הולכים על בטוח?

אין בטוח בכלום, כפי שאת כבר כנראה יודעת אבל אפשר למזער סיכונים לקילקולי קיבה והרעלות מזון למיניהם.

  1. להזמין סושי מיוחד להריוניות, ממקום שמתמחה בכך ומכין את הסושי על פס נפרד (כן! גם אחרי שילדת)
  2. להכין סושי בבית (אם את אוהבת התעסקויות במטבח אולי כבר התנסית ואם לא, אולי זה זמן טוב ללמוד☺)
  3. להקפיד להזמין סושי ממקומות /נקיים
  4. לנסות להזמין סושי צמחוני או עם דגים אפויים/מטוגנים במקום דגים נאים

אופסי! גרמנו לך להיות רעבה? 

מוזמנת לכתבות נוספות אצלנו שיעוררו לך את התאבון:

טל רון – ליווי התפתחותי ועיסוי תינוקות

דולה לאחר לידה, היום שאחרי הלידה
0547473634

נובאקיד

פעילות אונליין לילדים

הורים מדברים ילדים

הדרכת הורים, עיסוי תינוקות
0525232781
חיפוש

תהיי חברה?

הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

רוצה להשאיר תגובה?

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.