ילדת לא מזמן…
ואת כבר רוצה לחזור לעצמך, לתקתק את העניינים, להרגיש שהכל חזר לקדמותו כאילו כלום לא השתנה, אבל מה,
הגוף שלך לא ממש מקשיב לך?
העייפות לא ממש עוברת?
הג'ינגולים עדיין לא נכנסו לשגרה ואת מרגישה מותשת אבל ממש מותשת?
את לא לבד!
אנחנו רוצות לחזור לעצמנו ואין לנו סבלנות להכיר בשינויים ובטראומות שהגוף שלנו עבר בחוויית הלידה. תוסיפי לזה את התופעות השונות בחוויית ההנקה. גם אם זה לא הילד הראשון שלך, את בטח חשה בשינויים אחרי לידה.
גם אחרי לידה שנייה, שלישית או אפילו רביעית, חשבת שכבר חווית הכל? אז זהו שלא.
בכל פעם מחדש אנחנו מופתעות מהשינויים אחרי לידה ומהתופעות השונות שאנחנו חוות, גם כאלה שלא סבלנו מהן בלידות הקודמות.
כולם אומרים לך "תתאזרי בסבלנות", "תני לזה זמן". אבל אין לך סבלנות, וזמן? מי בכלל זוכר מה זה.
נמאס לך לקום בבוקר, להתבונן במראה ולהתחיל את היום בבאסה כי עדיין לא חזרת לעצמך.
ומה שעוד יותר מבאס, זה שמצב הרוח ה"נפלא" הזה יוצא על בן הזוג שלך, שלא ממש אשם, אבל הוא פשוט שם. והוא מצדו, לא ממש מבין מה את רוצה ממנו ועל מה את מדברת, כי הוא דווקא חזר לשגרה ואצלו הכל די סבבה אפילו.
מותר לך – את אחרי לידה!
הכל לגיטימי!
מותר לכעוס, מותר לך לכאוב, להתבאס ואפילו לגיטימי לחוות עצב גדול ללא סיבה מיוחדת.
לצערנו הרב, שינויים אחרי לידה וקשיים הקשורים לכך יכולים לארוך גם חודשים ארוכים ואפילו שנה ויותר.
איך להקל על עצמך בתקופה של שינויים אחרי לידה?
מה אני כן יכולה ורוצה להמליץ לך בתקופה לא פשוטה זו?
תהיי טובה לעצמך (אני יודעת שקשה לעשות את זה דווקא עכשיו). נסי, למרות הקושי, לא לשפוט ולבקר את עצמך טיפה לשחרר. את לא צריכה להיות סופרוומן, גם אם היית רגילה להיות כזאת. תעצרי מדי פעם, תנשמי רגע.
לשתף ולפרוק – תשתפי בקשיים שלך. תתפלאי לגלות עד כמה זה נותן תחושה של הקלה. תמצאי לך חברה טובה, אמא או אחות שאת יכולה לשפוך את לבך בפניה, מבלי לקבל עצות או תגובות שיפוטיות, אלא רק להוציא.
תקלי על עצמך – תראי איפה את יכולה להאציל סמכויות, תשחררי לאחרים חלק מהמשימות שהיית רגילה לבצע בעצמך. גם אם זה לא יהיה מושלם, או כמו שאת רגילה, אז מה? הכל בסדר.
גם לך מגיעה תשומת לב – תרשי לעצמך לעשות דברים עבור עצמך. כל אחת ומה שעושה לה טוב. אם זה לאכול נכון, להתחיל להתאמן או לחזור לספורט שאת אוהבת. גם טיול בחוץ עם העגלה ביום נעים, או ישיבה בבית קפה נחמד, עם עצמך או עם חברה יכולים לרומם את מצב הרוח. בכל יום תחשבי על משהו אחד קטן שיעשה לך טוב על הנשמה ופשוט תעשי אותו.
עשייה בשמחה בתוך חיי היום יום – ב"שיטת ימימה" ישנו מושג שנקרא "עשייה בשמחה". הכוונה לכך שנחיה את חיינו, יחד עם כל המשימות היומיומיות, שגם ככה יהיו שם, תוך איזון עם משהו שגורם לנו הנאה ויכניס שמחה לשגרה היומיומית. לראות איך להפוך את המשימה ליותר נעימה. לחשוב על ה"איך" ולא רק על ה"מה". לא רק לסיים את המשימות אלא להכניס בהן משהו נעים וזמן איכות עבור עצמנו או/והילדים שלנו (אם זה לקחת אותם לחוג או לקלח אותם ותוך כדי לייצר משחק/שיחה/צחוקים, אם זה בדרך לפגישה לעצור לקנות לנו קפה מפנק ולעשות שיחה כיפית עם מישהו קרוב ולא כעוד סידור בדרך)
תכנון מראש – גם שעות אחה"צ עם הילדים יכולות להיות לא פשוטות אחרי שנכנס תינוק חדש למשפחה ובתקופה של שינויים אחרי לידה. נסי לעשות לעצמך הכנות מראש, לייצר פעילויות או משחקים מבעוד מועד, כדי לשלוט יותר טוב בשעות אחה"צ. נסי להרגיל את התינוק לשגרה שתומכת בך ולא להפך. למשל, לקלח ולהניק לפני שאוספים את הילדים הגדולים מהמסגרות, כדי שיהיו לך לפחות שעתיים בהן לא תצטרכי לדאוג לתינוק ותוכלי לתת תשומת לב לגדולים.
אם אין אני לי, מי לי? – שימי את עצמך יותר במרכז. ככל שתדאגי לעצמך בתקופה שאחרי הלידה, ככה תוכלי להיות יותר סבלנית, ולנהוג בחמלה, אהבה ושמחה עם הילדים ובן הזוג שלך.
משום מה, "באוטומט" שלנו אנחנו פועלות הפוך, שמות את עצמנו בסוף כדי לדאוג קודם לכל השאר. אבל אם לא נוכל לעשות זאת בשמחה, אז מה כל זה שווה?
אוהבת אותך איך שאת ❤