בואי נדבר על תזונה אחרי לידה. בשבוע הראשון אחרי שחזרת מבית החולים בטח פינקו אותך בכל מיני סירים, מטעמים, עוגות ופינוקים. זה היה מושלם, כי אחרי לידה הדבר האחרון שמעניין אותך זה להעמיד סירים ולחתוך ירקות. הרי יש לך תינוק חדש בבית שאת לומדת להכיר,להאכיל, לחתל ולהרדים…שלא להזכיר שברגע שתתיישבי לאכול הוא מיד יקרא לך, אז מה הטעם? יש טעם!!! תזונה אחרי לידה חשובה מאוד כדי שיהיו לך כוחות לתפקד כאמא. את לא רוצה להגיע כל יום למצב שבו בארבע אחרי הצהריים את נזכרת שלא הכנסת דבר לפה והבטן זועקת "מה נסגר איתך אחותי!" (לפחות עד אז תנשנשי בינתיים משהו בריא ומזין שניתן למצוא בכתבה פה). אז איך לאכול קצת יותר בריא ומסודר למרות שאת בחופשת לידה והזמן שלך קצר מאי פעם? הנה כמה הצעות מזינות שליקטנו עבורך, שיחזירו לך את האנרגיה בזמן הכנה קצר.
חומוס מציל את המצב: גרגירי חומוס וקארי עם פטרוזיליה
מתכון מהיר ופשוט עם טעמים מהמזרח ונגיעה ים תיכונית. אם את פחות זמינה כרגע להתעסק עם השריית קטניות, ניתן להשתמש בגרגירים קפואים.
למה זה טוב לתזונה אחרי לידה?
חומוס מהווה מקור נהדר לחלבון – אחד הרכיבים הכי נדרשים לתזונה אחרי לידה. הוא גם עשיר בסיבים, ויטמינים, סידן וברזל. הטאץ' הירוק של הפטרוזיליה מהווה מקור נפלא לחומצה פולית ולוויטמינים נוספים.
איך מכינים?
חממי מחבת וטגני את פרוסות השום קלות (פחות מחצי דקה) עם שמן זית, הוסיפי את גרגרי החומוס ואחרי 2-3 דקות, כשהגרגירים השחימו יפה, הוסיפי מעט אבקת קארי צהובה (ניתן למצוא בכל חנות תבלינים וכנראה בסופר על ידך) ובסוף הוסיפי לחגיגה פטרוזיליה קצוצה. ניתן לאכול חם או קר, או להוסיף לסלט/אורז/בורגול/קוסקוס שמחכה במקרר.
ירקות חלוטים ומאודים: כל הוויטמינים שאת צריכה אחרי לידה
מתכון פשוט ובריא במיוחד. מורכב מירקות לבחירתך וסיר או כלי לבישול באידוי.
למה זה טוב לתזונה אחרי לידה?
בוסט של ויטמינים ממדרגה ראשונה, מושלם לנשים בחופשת לידה. מומלץ במיוחד לנסות בישול באידוי, שמשמר את הוויטמינים והרכיבים התזונתיים טוב יותר.
איך מכינים?
שעועית ירוקה, אדממה, ארטישוק, פטריות, אספרגוס, תירס… כל אלו דוגמאות לירקות שניתן לחלוט במים חמים וליהנות מוויטמינים ומינרלים. ניתן לאדות גם ברוקולי, דלעת, דלורית וכל הקשים למיניהם. לאחר ההכנה ניתן לסחוט מעל קצת לימון טרי, ולתבל עם מלח, פלפל או שבבי צ'ילי וסויה.
ארוחת בוקר של אלופות: דייסת שיבולת שועל עם קינמון גוג'י ברי והפתעות
סבתא בישלה דייסה, או אמא. דייסת שיבולת שועל, מעבר להיותה מאכל חמים ונעים, היא גם קלה להכנה, משביעה ומזינה. אם את אחרי לידה, זה בדיוק מה שאת צריכה.
למה זה טוב לתזונה אחרי לידה?
שיבולת שועל מלאה בסיבים תזונתיים, רכיב תזונתי שכל אישה אחרי לידה חייבת ממנו, והרבה.
איך מכינים?
כל שצריך לעשות זה לערבב שיבולת שועל בסיר עם מים, או חלב כלשהו (רגיל, שקדים, סויה וכו').
ניתן להוסיף לדייסה הפתעות כאוות נפשכן. מומלצים במיוחד: קינמון, ג'ינג'ר ודבש ו/או גוג'י ברי, המכיל וויטמינים ומינרלים רבים.
כרוב בתנור
מסוג המתכונים של "איך לא ידעתי קודם". עכשיו כשאת אחרי לידה, את עומדת להתאהב בו.
למה זה טוב לתזונה אחרי לידה?
הכרוב הוא מקור נהדר לוויטמינים וכן מקור צמחי מצוין לסידן שהוא מאד חשוב לאחר לידה.
איך מכינים?
מחממים תנור ל- 200 מעלות. לוקחים כרוב שלם וחוצים לשני חלקים. מערבבים בכוס שמן זית, מעט לימון, שיני שום כתושות, אורגנו וטימין ומעט מלח ופלפל. עם המשחה הנפלאה הזו עושים מסאג' איורוודי לכרוב ומפנקים אותו מכל הכיוונים. מכניסים לתנור לכשלושים דקות עד שהכרוב נחרך קלות. לוקחים מזלג ומתנפלים.
פאוור-אנרג'י-בולז: הקינוח הגיע
האנרג'י-בולז שכבשו בסערה את אוסטרליה ואירופה עוד לא לגמרי נחתו בארץ ואולי זה הזמן להפיץ את הבשורה של כדורי האנרגיה, כתחליף ראוי לכדורי הפלאפל המקומיים.
למה זה טוב לתזונה אחרי לידה?
הם מלאים בסיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים חיוניים והם כיפיים להכנה ואכילה. שמרי לעצמך כדורים במקרר וקחי אחד כשתרגישי את העייפות מתקרבת.
איך מכינים?
בשביל הפאוורבולז יש צורך במעבד מזון אם כי לא חייבים. הם מאוד אינקלוסיבים – אפשר להכניס אליהם כמעט הכל אך מה שחשוב זה המרקם. מתכון קלאסי לפאוורבולז מכיל תמרים, אגוזים וזרעים, אבקת קקאו נא וכמובן שאפשר להמתיק בסירופ מייפל או אגבה טבעיים. את כל אלו גורסים לכדי עיסה דביקה ובעזרת ידיים רטובות מגלגלים לכדורים. את הכדורים אפשר לצפות בקקאו ניבס או שבבי קוקוס ולהכניס למקרר למספר שעות. בסיום ההכנה אם לא שטפתן את הידיים, אז נישאר ללקק את האצבעות 😋
על ההמלצות במאמר עברה תזונאית, כמו כן ההמלצות הן גנריות ואינן תחליף לייעוץ פרטני מול תזונאית המרכיבה תפריטים אישיים בהתאם לצורכי הגוף של כל אישה.