חזרת הביתה ופתאום הכל השתנה: את כבר לא צריכה ללכת כל יום לעבודה, ובייבי חדש הפך למרכז חייך… מזל טוב, את בחופשת לידה! למרות שבהתחשב בכל 'הפאן' של החיתולים, הנקות, שעות שינה מעטות, רעב בלתי נשלט – המילה 'חופשה' קצת מטעה… כי האמת היא שחופשת לידה היא לא באמת בטן-גב ומרגריטות, אלא ריצה אחת ארוכה. איך להפוך את חופשת הלידה למהנה אפילו קצת יותר? המשיכי לקרוא.
לגזור זמנים: בחופשת לידה, תתכונני לקצב חדש
כדי שתוכלי ליהנות בחופשת לידה, כדאי שתכירי בכך שאת נכנסת לקצב חדש בחיים. בשגרה היית רגילה כל בוקר לארגן רק את עצמך – לצחצח שיניים, איפור, להתלבש, נישנוש…תקתקת את זה! עכשיו, כשאת בחופשת לידה, תוסיפי שעתיים-שלוש למשוואה. בטח את אומרת לעצמך "אצלי הכל יהיה מסודר מראש!". אז זהו, שזה לא תמיד מספיק, כי גם אם התיק של התינוק מאורגן פיקס מהלילה הקודם, בדיוק שתרצי לצאת התינוק יצטרך לאכול, ואז כשתכניסי אותו לעגלה הוא יעשה קקי ותצטרכי לחתל ולהלביש שוב– וזה לא באמת משנה שכבר עשית את זה רק לפני 45 דקות…ואז כשאת שוב מוכנה לצאת, פתאום גרעפס והוא פולט על החולצה שלך לאורך כל השרוול, ונראה שמגבונים לא יצילו כאן את המצב, אז צריך להחליף חולצה ואיפה תמצאי אחת שתתאים למכנס? הרי כל הבגדים שלך מחכים בערימות הכביסה המלוכלכות שטרם הספקת לכבס…מה עושים עם הלו"ז החדש והלא צפוי? כדי שתהיה לך חופשת לידה מהנה יותר, קחי מראש אקסטרא-על-האקסטרא זמן שאת בדרך כלל לוקחת. יש לך תור לטיפת חלב ב- 10? תתחילי להתארגן כאילו את אמורה להיות שם ב- 8. כנ"ל לגבי פגישות עם חברות, סידורים, וכל דבר אחר שדורש להגיע לאנשהו מתישהו.
אל תהיי קשה עם עצמך: את בחופשת לידה…
הווו!!! כמה קל לומר וקשה לבצע, אבל הנה זה בכל זאת… על מנת שתוכלי ליהנות בחופשת לידה, תהיי רכה עם עצמך. קבלי את זה שהכל השתנה, ואל תיקחי את זה קשה כשלא תספיקי חצי ממה שתכננת (שזה רבע ממה שהיית רגילה להספיק לפני הבייבי). זה המצב, את לא היחידה, וזה בסדר. את עושה מה שאת יכולה ואת נהדרת:) ומה עם אותן אמהות אחרות שבחופשת לידה מתקתקות ארוחות ומצחצחות את הבית כל יום? יופי להן. אני חוויתי, שמעתי וראיתי יותר מקרים של "לאן ברח היום" ו"לא הספקתי כלום".
תביני. יש סיכוי גבוה שאת באותו לוקיישן על הספה עם הבייבי, באותה פיג'מה ושיער לא חפוף מאתמול – וזה בסדר! הלוווו, הרגע ילדת! הגוף שלך עבר טלטלה, את מוצפת הורמונים, כאובה וצריכה לדאוג לבייבי קטנצ'יק ולעצמך!!! תני לעצמך זמן להתרגל. הכל בסדר.
מה לעשות בחופשת לידה? יש כל כך הרבה!
הנה אחד הדברים שהכי יעזרו לך ליהנות מחופשת הלידה – בכל הארץ יש מגוון פעילויות חינמיות לאם ולתינוק בקניונים השונים: הרצאות, ליווי התפתחותי, הפעלות מוסיקליות… יש גם בתי קולנוע שמארחים את האם והתינוק במחיר מיוחד ומציעים סרט, הרצאה וקפה במחירים די אטרקטיביים. כמו כן, לקופות החולים יש מגוון חוגים ופעילויות: עיסוי תינוקות, בייבי יוגה וחוגים מסובסדים (לפעמים בעשרות שקלים בלבד!), ועוד. שימי לב: לפעילויות מסובסדות כאלו מומלץ להירשם מבעוד מועד, המקומות מתמלאים במהירות – לפעמים חודשים מראש. האמת? לא תמיד כל הפעילויות האלו יעניינו את התינוק, במיוחד בחודשיו הראשונים. אבל חשוב שאת תצאי קצת מהבית, לראות אנשים ואולי אפילו להתחבר עם אמהות ותינוקות מאזורך, שכרגע גם בחופשת לידה.
להצטרף לקבוצות של חופשת לידה ברשתות החברתיות
ישנן קבוצות שונות של חופשת לידה, הן בפייסבוק והן בוואטסאפ, שניתן להצטרף בהתאם לחודש שבו ילדת או לפי ערים ואפילו שכונות. כדאי לבחון מה יכול להתאים לך, כי קבוצות שכאלו עשויות להעניק לך המון ערך: מידע על הפעילויות השונות, שיתוף הקשיים ויצירת חברויות חדשות.
סדר יום מגיל צעיר – לתכנן לו"ז בהתאם
נחמד לזרום ולהסביר לעצמך שאת לא מתכננת לשנות את מה שאת עושה ושהתינוק הולך להתלוות ללו"ז שלך ושהוא יתאים את עצמו אליך ובלה בלה בלה…זאת בדיוק הייתה הטעות שלי. תינוקות חייבים סדר יום מגיל מאוד צעיר, בעיקר בשינה. מאוד חשוב להקפיד שישנו מספיק לפי חלונות השינה המומלצים לגילם. למדתי המון מחברות שהמליצו בין היתר על המדריך לשינה מתוקה (מהקבוצות של איך לא ידעתי קודם ואיך הגעתי לפה רק בילד השני?!).ברגע שמקפידים ומיישמים זה עשוי לשפר לכולכם את השינה ולך את חופשת הלידה. אבל כן לקחת בחשבון שכל תינוק הוא שונה ומאוד חשוב שנקשיב לו ונלמד אותו, נבין מה מרגיע אותו ומה הוא צריך (יתכן שכרגע הוא לא מוכן לשינה, למרות שנראה לנו שכן אולי הוא בסה"כ רעב או צריך שנחליף לו חיתול כדי להירגע). אם נקשיב לתינוק ונלמד מה מרגיע אותו ומתי, זה יקל עלינו בבניית סדר היום שמתאים לו.
חופשת לידה: להנות, להתפנק ולקחת פסק זמן
בחופשת לידה, את רוב היום סביב הבייבי שלך. ולכן חשוב לשלב דברים שגם לך כיף לעשות, ולהרגיל אותו שהוא (או היא) הדייט שלך- קחי את בייבי לבתי קפה שונים (הנה כמה המלצות שלנו לבתי קפה פרנדלי לחופשת לידה), או תבקרו בעסקית במסעדה שרצית ללכת אליה ולא הספקת…אבל הכי חשוב זה לדעת לייצר זמן לעצמך, רגעים קטנים שבהם את יכולה לנשום ולהיות את. כדי לעשות זאת, אל תהססי להיעזר בכל מי שאפשר כדי לדאוג שזה אכן יקרה– הפרטנר, הילדים, ההורים… כל מי שאיתך הוא עזרה בפוטנציה. לפעמים צריך רק לבקש.