התינוק לא אוכל? כך תוכלו לעזור לתינוק שלכם לאכול

הבחנתם שהתינוק שלכם לא אוכל? ייתכן כי הדבר גורם לכם לתחושת תסכול, אך מדובר בתופעה נורמלית לחלוטין בהתפתחותו של התינוק. כדאי לשמור על ראש פתוח ועל אווירה חיובית: אתם תחליטו על סוג האוכל, היכן הוא יאכל אותו ובאילו שעות וזמנים והוא יחליט מה לאכול ממנו, ואיזו כמות הוא רוצה אם יתרצה לגבי מה ששמתם לו בצלחת. במאמר זה ננסה לסייע לכם כדי שתוכלו לעזור לתינוק שלכם לאכול באמצעות טיפים מועילים.

הפרדה בין מצבים

כדי להבין אם מדובר במצב שבו תינוק לא אוכל או לא אוכל מספיק חשוב להבין היכן עומדים הדברים ולהפריד בין שני המצבים הללו, כיוון שאם הוא לא אוכל, הסיבות שבגינן הוא לא אוכל הן אחרות לחלוטין מאשר אם הוא אוכל, עולה במשקל ומתפתח באופן תקין אך לדעתכם הוא לא אוכל מספיק.

אם מדובר במקרה של תינוק שלא אוכל, ייתכן שהוא חש אי שקט בעת ההאכלה, אולי יש צורך לעשות הפסקות גדולות יותר ולעזור לו בהוצאת גזים, אולי הוא מרגיש שאתם לא פנויים רגשית ועסוקים בזמן שעת ההאכלה בדברים אחרים, אולי הזרימה בבקבוק אינה מתאימה לו וכדומה.

התינוק לא אוכל
צילום: Pexels by Ivan Samkov

לעומת זאת, ייתכן שהוא כן אוכל ועולה במשקל ואתם מרגישים שהוא אינו צורך את הכמות הנדרשת או שהוא אוכל ממש מעט, אבל במקרה זה חשוב להזכיר שלתינוקות יש קיבה קטנה והם נוטים לאכול כמויות קטנות מאוד, גם כשהם גדלים והופכים לפעוטות ומתחילים את שלב הטעימות והמעבר למזון מוצק אתם עלולים למצוא עצמכם בסיטואציה דומה וחשוב להסביר את הסיבות שבגינן זה קורה:

  • בחייו של התינוק ישנן קפיצות גדילה שמושפעות גם מההתפתחות הקוגניטיבית שלו וגם מהגדילה הפיזית. פעמים רבות ככל שהפעילויות השונות שבהן הוא עוסק יוצרות גירוי אצלו כך יהיה פחות פנוי לאכול, והתיאבון שלו ישתנה כל העת.
  • כשהתינוק שלכם הופך לפעוט הוא יכול לרצות לאכול בעצמו, ההאכלה העצמית שלו לוקחת זמן לא מבוטל אשר פעמים רבות תוביל לכך שהוא ישבע תוך כדי או שפשוט יאבד עניין באיזשהו שלב.
  • דבר נוסף הוא שבשל הגירוי הרב שלהם וגם גילם הצעיר, פעוטות יתקשו לשבת לאורך זמן ובשלב מסוים יעזבו את האוכל וילכו לשחק.
  • פעוטות אוהבים לחקור את העולם שסביבם וחלק מהחקר הזה מתבטא גם בחקר האוכל עצמו, אתם עשויים לגלות שביום מסוים הוא יאכל את מה שהגשתם לו ואילו ביום אחר יסרב לאכול את אותו המזון.

אל תתייאשו

פעמים רבות אתם יכולים לחוש שהפעוט שלכם מוכן לאכול אוכל מאוד מסוים או שני דברים בלבד ושהוא אינו מוכן לנסות דברים חדשים. למצב זה יש שני פתרונות: האחד, להמשיך ולהציע לו כל הזמן מאכלים חדשים שאולי יסכים לנסות ואולי לא. והשני, הוא לשבת ולאכול לידו מאכלים חדשים, או במידה וישנם אחים נוספים בבית, אפשר לתת להם לאכול דברים אחרים ממנו כך שזה יסקרן אותו והוא ירצה לטעום גם מהם.

סביבת אכילה רגועה

כאשר אתם מגישים לפעוט שלכם את הארוחות השונות, עשו זאת כשהוא רגוע, נינוח ואינו עייף מאוד או רעב מאוד כי אז הוא פחות זמין להתנסויות חדשות. צמצמו את הסחות הדעת שסביבכם, כבו את הטלוויזיה, הרחיקו את הניידים או שימו אותם על שקט כדי שלא יסיחו את דעתו והוציאו את כל הצעצועים, הספרים, הצבעים, הדפים או כל גירוי אחר שעשוי להסיט את תשומת ליבו של הפעוט מהארוחה. כמו כן, זמן האוכל הוא חוויה משפחתית ולכן זה חשוב שתאכלו יחד איתו ככל הניתן. לאט לאט תרגישו בשינויים שחלים בדפוסי האכילה של הפעוט שלכם, ותיווכחו שהכול בסדר גמור.

הכתבה בחסות: בסט לינקס

איקווליבריו דולה

איקווליבריו והיפוך עובר, דולה ללידה
0527761444

יעל רובינשטיין – מלווה ומאמנת נשים לבחור בעצמן

אימון אישי, יעוד וקריירה

נעה ליבוביץ’ – מדריכת הנקה, דולה לאחר לידה ומנחת בית פתוח

דולה לאחר לידה, מדריכת הנקה
0505347633
חיפוש

תהיי חברה?

הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.