גם את מוצאת את עצמך ערה רוב שעות היממה? מרגישה ש”עובדת” בהרדמות? קפאין הפך להיות הבסטי שלך, והגב שלך שבור לגמרי?
הרבה פעמים אנחנו לא מודעות עד כמה פשוט לעשות שינוי ומספרות לעצמנו שעוד קצת הוא יגדל וזה ישתפר.
אנחנו נוטות לשנות את הלוח זמנים שלנו ובעצם כל היום שלנו סובב סביב השינה וההרדמות של הבייבי שלנו, ולרוב אנחנו אפילו לא מבינות מה אנחנו עושות לא נכון.
מעוניינת לקצר הרדמות ולעזור לתינוק שלך להגיע לשינה איכותית יותר? היכנסי לסרטון כדי לשמוע מה יש לליבי כהן, יועצת שינה ומומחית לשפת הגוף של התינוקות, לחדש לך. עם ארבעת הטיפים שמציעה את עשויה למצוא את עצמך ישנה הרבה יותר שעות ממה שחלמת שאפשרי.
אם את נמצאת כרגע בעיצומה של הרדמה, אל דאגה – תמלול הסרטון מחכה לך בסוף הכתבה.
ואם תרצי עזרה נוספת מליבי, הקליקי כאן והיא תשמח לדבר איתך!
מעוניינת לשמוע עוד מליבי? היכנסי לכתבות
פרגני לעצמך לילה טוב: איך להרדים תינוק במיטה שלו? – תשמחי לשמוע שיש דרך לעשות זאת! בכתבה הזו, ליבי מפרטת איך שלב אחר שלב, את יכולה להרדים את התינוק שלך, במיטתו, באמצעות ניתוק התניות הדרגתי.
איך להבין ולדבר עם התינוק שלך? על שפת הגוף של התינוקות – הידעת שלתינוק שלך יש שפה שבה הוא יכול לגלות לך למה הוא זקוק עכשיו? בכתבה הזו, ליבי, חושפת עולם שלם, שיכול לשפר משמעותית את ההתנהלות שלך מול התינוק ואפילו לבסס תקשורת משותפת ביניכם!
פשפושים: התרוקנות מחוץ לחיתול מגיל לידה. איך לגדל תינוק בלי חיתולים? – קרה לך שלא הבנת מדוע הוא מתנתק מהשד או מהבקבוק באמצע האוכל? התחלת להילחץ ולהרהר מדוע ולא חשבת על האפשרות שאולי פשוט הוא צריך פיפי! בכתבה הזו ליבי, פותחת בפנינו את נושא ה”פשפושים” שקשור לתחום המרתק והחשוב של תקשורת עם התינוק שלנו.
תמלול הסרטון – ארבעת העקרונות שיעזרו לך לקצר הרדמות
הרבה אמהות מספרות לי שהן עובדות כל היום בלהרדים את התינוק שלהן וכל היום שלהן סובב סביב זה, והן לא מצליחות להבין מה הן עושות לא נכון. אז נכון שאין פתרונות קסם, ולא הכל יעבוד לך תמיד, אבל יש כמה עקרונות חשובים שאפילו אם תיישמי חלק מהם, היום והלילה שלך יוכלו להיראות לגמרי אחרת ותתפני לעיסוקים נוספים…
נעים מאוד, שמי ליבי כהן, אני יועצת שינה ומומחית לשפת גוף של תינוקות. אני כאן כדי לספר איך תכלס לקצר הרדמות ולהביא לשינה איכותית:
העיקרון הראשון: הכנה ותיווך
גם אם נדמה לך שהתינוק שלך הוא פצפון או שהתינוקת שלך לא מודעת כרגע למה קורה סביבה, היא מבינה הכל, ולכן חשוב לשקף/לתקשר לו מה קורה כאן, מה היא מרגישה ומה צריך לעשות עם זה : “חמודה שלי, אני רואה שאת עייפה. עוד מעט נלך להתקלח, לאכול ולישון”. בנוסף, כאשר את מתווכת לתינוק שלך מה הולך לקרות ממש בקרוב, הוא נמצא בשליטה ומכאן יהיה רגוע יותר. מה שיביא להרדמה נינוחה וקצרה.
העיקרון השני: שפת הגוף של התינוק שלך
התינוק שלך יודע לאותת בסימנים בשפת הגוף שלו מה הוא צריך עכשיו ומתי הוא מתחיל להיות עייף.
אני בכוונה אומרת להתחיל להיות עייף כי רובנו האמהות חשות בעייפות של הילד כאשר הוא מתחיל לקטר ולבכות וייתכן שזה יכול להיות מאוחר מדי. תינוק ששוכב לישון מאוחר מדי, גופו מוצף אדרנלין וזה מחרב שינה מספר אחד! הבחיני בסימני העייפות המוקדמים של התינוק שלך, למשל, זריקת ידיים ורגליים בצורה פזורה, בהייה בנק’ מסוימת, גבות ורודות, עיניים מבריקות. ככל שתתחילי להרדים מוקדם יותר, כך תזכו להשכבות קצרות ונעימות וגם לשינה איכותית וטובה יותר.
העיקרון השלישי: אווירה והדרגתיות
תארי לך שבדיוק אחרי מסיבה או זומבה , הייתי מבקשת ממך להיכנס למיטה ולהירדם? קשה נכון? כך גם התינוק שלך.
גם בילוי בגינה או ביקור של סבתא מרגיש עבורו כמו מסיבה מרגשת, ולכן לפני השינה דאגי ליצור אוירה מתאימה, הורידי הילוך בפעילות, העבירי אותו למקום שקט יותר, החשיכי מעט את החדר, חבקי והרגיעי, ואז השכיבי אותו לישון. כך הוא יגיע מוכן לשינה, ויתמסר אליה בקלות.
העיקרון הרביעי: התמונה המלאה
החיים שלנו רווים בשינויים. כמו שאנחנו ההורים חווים את השינויים האלה, כך גם התינוק שלנו, ולכן אם התינוק שלך נכנס לגן לאחרונה, אם חזרת לעבודה אחרי חופשת לידה ארוכה, אם התינוקת שלך למדה פתאום משהו חדש כמו להתהפך או לעמוד או ללכת, כל זה ישפיע גם על השינה. קחו בחשבון שהחיים הם מכלול, הכילו את התינוק בהבנה, תווכו והכינו את הילד שלכם ככל שמתאפשר.
אני מזמינה אותך לנסות את הכלים שנתתי לך כאן, ואשמח לשמוע איך הצלחת ליישם אותן.
ואם תרצי להעמיק בנושא ולהיעזר בי עוד, צרי איתי קשר, אני כאן בשבילך. להתראות:)
על מחברת הכתבה:
מנחת הורים לתינוקות ופעוטות, יועצת שינה וגמילה מחיתולים, מומחית לשפת גוף של תינוקות. 050-5784398
6 תגובות
אילו ידעתי את הדברים האלה כשהילדים היו קטנים. חובה לשתף! זה מתנה לכל אמא. תודה!
תודה רבה יקירה! כיף לשמוע
עובד גם על גדולים? 😉
בוודאי! חלק מהעקרונות ממש תופסים גם מעל לגיל 6 (אווירה, הורדת הילוך ולהסתכל על התמונה המלאה, למשל)
נהדר ! מכירה את שפת התינוקות ואת שיטת הפשפושים ונהניתי ממנה כשנולדה נכדה שלי. בצלחתי לזהות מתי צריך לפשפש אותה וזה סיפוק עצום.
איזה יופי. לגמרי מספק להבין את צרכי התינוק. תודה על התגובה, כיף ומרגש לשמוע!