חומצה פולית בהריון – למה זה כל כך חשוב

נטילת חומצה פולית לפני הריון היא סופר חשובה, מכיוון שמדובר בוויטמין שכל תא ותא בגופנו זקוק לו, על מנת להתפתח בצורה תקינה ובריאה.

נטילת חומצה פולית לפני הריון ובמהלך תחילת ההיריון, עשויה להגן על העובר מפני מומים שונים במוח ובעמוד השדרה (בעיקר) אך גם משפיעה על מומים במערכת העיכול ובלב. מכיוון שהתעלה העיצבית מתחילה להתפתח מעט אחרי ההפריה, אלו מומים שמתגבשים בתחילת ההיריון, כשלא תמיד מודעים להריון ולכן חשוב שיהיה מאגר של חומצה פולית בגוף עוד טרם הכניסה להריון.

מהי חומצה פולית?

חומצה פולית היא ויטמין B9, ממשפחת ויטמיני B שכה הכרחיים לגופנו. חומצה פולית אחראית לייצור תאי דם אדומים, הנושאים חמצן לכל גופנו, לייצור תאי דם במח העצם, לייצור תאי דם לבנים, לייצור ה-DNA, המטען הגנטי בגופנו ולתפקודה התקין של מערכת העצבים.

ולכן, נטילת חומצה פולית לפני הריון כה חשובה, כי היא אחראית להתפתחות התקינה של העובר ולמניעת מומים בהתפתחות המוח והתעלה העצבית בחוט השדרה.

בנוסף, חוסר בוויטמין עשוי להוביל להתפתחות אנמיה, עייפות וחולשה ורמה תקינה של הוויטמין עשויה לסייע במניעת מחלות שונות כמו: אלצהיימר, מחלות לב, שבץ מוחי וסרטן.

חומצה פולית טבעית במאכלים וירקות
קרדיט תמונה: canva

חוץ מנטילת חומצה פולית, באילו מאכלים ניתן למצוא חומצה פולית?

כמובן שזה לא סותר וההמלצה היא שבנוסף לנטילת חומצה פולית, חשוב גם לצרוך מזונות שעשירים בוויטמין זה. מכיוון שלא ניתן לסמוך רק על תזונה, כי רק 50%-10% מהחומצה הפולית שבמזון נספגת בגופנו, חשוב ליטול תוסף של חומצה פולית על פי הכמויות המומלצות.

מבין המזונות העשירים בחומצה פולית, נמנים: פירות הדר, ירקות עם עלים ירוקים כהים, כמו תרד, חסה ערבית, ברוקולי, אספרגוס, קטניות – שעועית, אפונה, חומוס ועדשים, בננות, אבוקדו, ביצים, זרעים ואגוזים שונים, תירס, כרובית וירקות שורש כמו גזר, סלק ודלורית.

ממתי יש להתחיל ליטול חומצה פולית?

כמה שיותר מהר:) כלומר, אם את יודעת שאת מתכננת להרות בעתיד הקרוב, תתחילי כבר מעכשיו. זה בטח לא מזיק ואף מומלץ להתחיל לאגור מהוויטמין, מכיוון שהמומים יכולים להיווצר כבר משבוע שלישי או רביעי לאחר ההפריה. בנוסף, מחקרים מראים שנשים שנוטלות חומצה פולית, הסיכוי שלהן ללידה מוקדמת פוחת בלפחות 50%. ובכל מקרה, ההמלצה היא ליטול חומצה פולית כשלושה חודשים לפני שאת נכנסת להריון.

הריון
קרדיט תמונה: canva

חומצה פולית לפני הריון – באילו כמויות מדובר?

כיום, מומלץ ליטול 400 מק”ג (0.4 מ”ג) של חומצה פולית, כל יום. ההמלצה הינה גורפת לכל הנשים בגיל הפריון וכן לפני הכניסה להריון. כמובן שיש לעקוב ולהתעדכן בכמויות במהלך ההריון ואחריו, כמו כן במידה ואת נוטלת מולטי ויטמין (כמו פרנטל) חשוב לוודא מול רופא.ת הנשים שהכמויות מספקות ושאין צורך בהשלמה. יש לשים לב שאם מדובר בהריון בסיכון שהעובר יפתח מומים, בעיקר אם מדובר בתעלה העיצבית – יש להתייעץ עם רופא.ת הנשים לגבי מינונים גבוהים יותר של חומצה פולית.

לסיכום, אם את שוקלת להיכנס להריון בשנה הקרובה ומתחילה בניסיונות, תתחילי ליטול חומצה פולית, כי לעיתים נקלטים אחרי חודשים ולעיתים בניסיון הראשון וחשוב שיהיו מאגרים בגופנו, טרם ההריון. אם את מתלבטת מתי להתחיל או לגבי כמויות (בהתאם לבדיקות דם לדוגמא), תמיד תתייעצי עם רופא.ת הנשים כדי לקבל הנחיות מדויקות לך.

כתבות נוספות באתר בנושאי הריון ולידה

הקסם של לייה

הילינג אנרגטי, רפלקסולוגיה
0542182148

ענבר אופק בשבילך

דולה לאחר לידה, דולה ללידה
0523701137

דנה ניר תזונאית קלינית, מורה לפילאטיס ויוגה

הכנה ללידה, מדריכת יוגה
0508787350
חיפוש

תהיי חברה?

הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.