פיזיותרפיה רצפת האגן אחרי לידה ובהריון

כמה שינויים הגוף שלנו עובר במהלך ההיריון, הן פיזית והן מנטאלית. מהבחינה הפיזית הגוף שלנו מגדל חיים ומכין את עצמו ללידה הקרבה. השינויים הרבים כוללים הרחבת כלי הדם שבגופנו, שינויים במפרקים השונים הגדלים והמתרככים בהתאם לשלב בהריון, כדי לשאת את העובר ולהתכונן ללידה. כתוצאה מכך חלקינו נחווה כאבים שונים. בנוסף, שינויים במרכז הכובד עשויים לגרום אצל חלקנו לחוסר איזון או/ו לחוסר יציבות במהלך ההיריון.

במהלך ההיריון, בעקבות השינויים בגוף, גם רצפת האגן חווה שינויים ומתרחבת בהתאמה ואנחנו עשויות לחוות קשיים שונים בעקבות זאת: צורך מוגבר ללכת לשירותים, גזים לא נעימים, קושי להתאפק לשירותים, דליפות ובריחת שתן וכו’.

פיזיותרפיסטית המתמחה בפיזיותרפיה רצפת האגן אחרי לידה, תדע קודם כל לאבחן את הבעיה כבר במהלך ההיריון, בין אם מדובר בכאבי גב, כאבי אגן או בסימפיוליזיס (כשמפרק האגן חלש או שההתרחבות מהירה/גדולה מהממוצע, ייתכנו כאבים באגן, בירכיים, הנוצרים בעקבות הגמשת האזור והכנתו ללידה) ולהמליץ על טיפול מתאים.

פיזיותרפיה רצפת האגן אחרי לידה

אחרי הלידה, בעקבות הטלטלה שגופנו עבר בלידה עצמה והתאוששותו לאחר הלידה, השינויים ההורמונליים השונים שבגופנו, מצבי הרוח המשתנים, הכאבים השונים בגוף הן בעקבות ההחלמה מהלידה והן בעקבות הטיפול בתינוק (כאבים בשכמות, בצוואר ובגב העליון הנובעים מההתכופפות שלנו כשאנו מרימות, מאכילות, מרדימות וכו’

וכמובן שישנם גם השינויים ברצפת האגן שלנו, בעקבות ההיריון ובעקבות הלידה.

מה בדיוק קורה ברצפת האגן?

כמובן שזה תלוי בסוג הלידה: בלידה וגינלית ישנם שינויים רבים יותר ברצפת האגן עצמה (קרעים וחתכים, חולשה ושינויים בתחושה הכללית שם למשל), לעומת לידה קיסרית שבה יש שינויים רבים יותר בקיר הבטן (היפרדות שרירי בטן, צלקת ניתוחית וקושי בהפעלה של שרירי הבטן).

מה יכול להפריע לנו?

  • אנחנו עשויות לחוש תחושה של כובד ברצפת האגן (כמו משקולת קטנה שנמצאת שם למטה) שהיא ברוב המקרים תחושה נורמלית לחלוטין עד 6 שבועות לאחר הלידה.
  • דליפת שתן במקרים שנתעטש, שנשתעל, שנקפוץ וגם כשנרים משקל (גם את התינוק שלנו, בעת טיפול בו).
  • קושי להתאפק ללכת לשירותים.
  • טחורים או בעיות בפי הטבעת (גם עצירויות וכאבים/לחצים בעצם הזנב).
  • קושי לחזור לקיים יחסי מין הן פיזית והן מנטאלית (כשלהרבה מאיתנו קשה לפנות מקום ו/או זמן לטפל בעניין זה).

נחשו מה? צודקות, זה באמת לא פשוט, אבל קורה לרובינו וככל שנטפל בעצמנו כמה שמוקדם יותר לאחר הלידה, ככה יש לנו סיכוי טוב יותר להיפטר מהבעיה.

פיזיותרפיה רצפת האגן אחרי לידה – כדאי וחשוב?

בהחלט! פיזיותרפיסטית  לרצפת האגן מתמחה בדיוק בזה – בפיזיותרפיה רצפת האגן אחרי לידה והיא תוכל לבדוק אותך חיצונית ווגינלית ולהתאים לך את הטיפול ואת התרגול בהתאם למצבך. את התרגולים השונים תוכלי לתרגל בבית עצמאית למשך 5-10 דקות ביום.

למה חשוב לבדוק וגינלית? שאלה מצוינת. הרי רצפת האגן היא נחבאת מהעין ופנימית, מסביב לסוגרים ובין עצם החיק לעצם הזנב, אם לא ניבדק וגינלית יהיה קשה מאוד לראות ולהבין מה מצבה ומה תפקודה של רצפת האגן.
הסרטון הבא מסביר איפה רצפת האגן ממוקמת ואיזה תרגול ניתן לעשות כבר 48 שעות לאחר הלידה:

https://youtu.be/cz_Zch20iY0

כמו כן, מי שתחזור להתאמן לאחר הלידה, באימונים מותאמים למצבה, יש לה סיכוי טוב יותר לשפר את הסימפטומים השונים לרצפת האגן ואף לסבול פחות מכאבים שונים באזור (אפשר להתחיל אפילו 3 שבועות אחרי בבית עם התינוק – אפילו תשאלו מדריכות פילאטיס)

מוזמנת להכיר פיזיותרפיסטית, המומחית לפיזיותרפיה רצפת האגן אחרי לידה באינדקס שלנו באתר ‘ילדתי’:

פיזיותרפיסטית לרצפת האגן באתר ילדתי

רותם סול פיזיותרפיה, פילטיס שיקומי ואימון גופני

אימון אישי, היום שאחרי הלידה
0544445576
הרצליה
טעינה נוספת

מאמרים נוספים בנושאי הריון ולידה

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.