כמה תינוק צריך לישון מגיל לידה ועד לגיל שנה?
הימים הראשונים אחרי הלידה, לרוב לא מייצגים שום דבר. הרגע ילדת ואת וגם התינוק שלך, מסתגלים. ההתייחסת לכמה תינוק צריך לישון, לוקחת בחשבון שבימים הראשונים
דף הבית » הדרכת הורים
הדרכת הורים זהו תחום שהולך וצומח בשנים האחרונות מסיבות שונות ונשמח לשתף איתכן את חשיבותו של תחום זה.
אם היינו מביאות ילדים לעולם בכפר, שמסביבנו הסבתות, הדודות, חכמות הכפר, החברות, האחיות ששם איתנו מהרגע הראשון, לצידנו תומכות אחת בשנייה כנראה שהיינו נולדות ישר לתוך זה, עם כל התמיכה שמסביב ועם כל ההסברים של מה צריך לעשות עם הרך הנולד.
תתארי לך דודה או סבתא שדואגת לך למשכב לידה כמו שצריך, חברות שלוקחות ממך את התינוק לכמה שעות ודואגות לו בזמן שאת נחה ומתאוששת מהלידה. כפר שלם של נשים ששם כדי להחזיק לך את היד וללוות אותך מהיום הראשון לאמהות.
בעולם המודרני לרוב, המשפחות מפוזרות ברחובות שונים, בערים שונות ואפילו ביבשות שונות. אנחנו נאלצות לקחת פסק זמן משגרת העבודה, כשכולם מסביבנו ממשיכים בשגרת יומם, בטרפת של העולם המודרני.
בדור של הסבתות שלנו, לא היו גירויים רבים כמו שיש היום. הן למדו מהאמהות שלהן והמשיכו לאימהות אינטואיטיבית עם סמכות הורית כשלא צריכות כל היום להתעסק עם שיתוף פעולה של ילדים, הקשבה מהילדים וגולת הכותרת לא היו להן מלחמות עם הילדים על זמן מסך!
כשבמקביל, גם להן לא היו מסכים משלהן שגוזלים מזמנן מצד אחד, אך מלאי אינפורמציה ובלבול מצד שני.
כפי שציינו, הורות לא מגיעה עם חוברת של הוראות הפעלה. לראשונה, אנחנו אחראיות על יצור קטן, שהולך ומתפתח מיום ליום פיזית, מוטורית ריגשית ונפשית. לפתע עולות שאלות וקשיים שלא ידענו בכלל שקיימים.
גם אם למדנו באוניברסיטאות היוקרתיות ביותר או בבית הספר של החיים, שום דבר לא הכין אותנו לצרחה של התינוק שלנו כשהוא לא מצליח לבטא את עצמו או להשתטחות של הטינייג’רית בת השנתיים באמצע הסופר כשלא הסכמת לה לאכול קופסה שלמה של ביצי קינדר.
אנחנו באמת מנסות ומנסים להיות ההורים הכי טובים שיש, אבל לא תמיד יש לנו מושג מאיפה להתחיל. גם אם קראנו וחשבנו שהתכוננו, האתגרים עשויים להפתיע אותנו, עם כל שלב התפתחותי וככל שגילו של הילד עולה.
הרבה פעמים נשאל את עצמנו: “האם אני עושה נכון?”, “האם היה ניתן לפתור זאת אחרת?”, “אולי כדאי לחכות קצת?”,”כשיירגעו העניינים/כשיהיה יותר פנאי לטפל?”.
התשובה לכל השאלות שאנו מריצות בראשנו היא: למה לחכות? אם יש איש או אשת מקצוע, עם ניסיון מקצועי ששם כדי לעזור בדיוק במצבים האלו, למה אנחנו מחכות? אף פעם זה לא הזמן הנכון, תמיד יהיה משהו שיצוץ.
ובתור הורים חשוב שנהיה עם היד על הדופק ושכן נטפל כשהבעיה צצה ולא כשהיא מתפתחת והופכת לבעיה אקוטית.
אנחנו באמת מאוד משתדלות לעשות את ההכי טוב שלנו, אבל לא תמיד יש נכון או לא נכון, לא תמיד יש לנו את הכלים הנכונים כדי להתמודד ולא חבל על כל המעמסה, האכזבה העצמית והתסכול שזה יוצר? במיוחד כשאפשר אחרת.
נדירים המקרים שתבואי עם בעיות שונות למדריכת הורים מוסמכת ומנוסה שהיא לא שמעה עליהן או לא טיפלה בהן לפניך וכמובן שאם זה המצב היא תדע להפנות לאיש מקצוע מתאים.
בהדרכת הורים ניתן לטפל בבעיות שינה, קשיי הירדמות, התקפי זעם, הצבת גבולות ויצירת שיתוף פעולה, איך לגרום להיענות באמצעות שיתוף פעולה ולהימנע ככל הניתן מאיומים, צעקות, עונשים וכו’.
בהדרכת הורים חשוב להסתכל על התמונה המלאה ועל הסיפור השלם: לא רק מדובר בהרטבת לילה או קושי בפרידה אלא חשוב להבין מאיפה זה מגיע ועל מה זה יושב.
ניתן לקבל כלים פרקטיים להתמודדות עם הקשיים השונים ולהבין איך לחזק את הקשר עם ילדינו ולהיות עבורם הבסיס.
הרבה פעמים נחשוב שהדבר הנכון הוא לשלוח את הילד לטיפול ריגשי, לקלינאית תקשורת, טיפול באומנות וכו’ לפני שנבחן איך אנחנו כהורים, מי שהם מעריצים יותר מכל ורואים כבסיס יציב, יכולים לעזור להם בעצמנו.
כיום יש המון נשות מקצוע העוסקות בהדרכת הורים, בגישות שונות. חשוב שנקרא ונבדוק מי עומדת לפנינו: מאיזה תחום הגיעה, מה למדה, מה הרקע והניסיון שרכשה עם השנים ואם יש המלצות אז בכלל טוב לשאול ולבחון. כדאי לקרוא קצת על הגישות השונות, לעקוב אחרי אשת המקצוע באינסטגרם או בפייסבוק ולראות אם את מתחברת אליה ולגישה שלה בכל הנוגע להורות.
נשות מקצוע בתחום הדרכת הורים, תוכלי למצוא באינדקס שלנו:
הימים הראשונים אחרי הלידה, לרוב לא מייצגים שום דבר. הרגע ילדת ואת וגם התינוק שלך, מסתגלים. ההתייחסת לכמה תינוק צריך לישון, לוקחת בחשבון שבימים הראשונים
רק ילדת, את עדיין מחלימה ומתאוששת מהלידה ויש איתך תינוק פצפון שאת דואגת לו ולומדת להכיר אותו. הכל חדש וזה די הגיוני שאין לך באמת
מזל טוב! אחרי שקיננתם, ארגנתם, למדתם והתכוננתם הגיע הרגע הזה : נולד לכם אפרוח חדש ואתם הורים טריים ומאושרים. על אף שהחודשים הראשונים לחייו של
אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.
הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.