שחיית תינוקות: האם תינוקות באמת שוחים?

תינוקות יכולים להיכנס לבריכה כבר מגיל צעיר מאוד, כמובן שעם השגחה מלאה, כשאתם מחזיקים את ראשם מעל המים ולאט לאט מכירים לו את עולם המים המופלא. לפני גיל שנה וחצי לא באמת אפשר להתחיל ללמוד שחייה:) אבל בהחלט ניתן להנות מזמן איכות מרגיע, כייפי ומחבר עם תינוקנו ולהנות מיתרונות המים המעודדים את התפתחותו המוטורית, הפיזית, השכלית והחברתית של התינוק, בסביבתם.
זה ממש לא מפתיע שרוב התינוקות נהנים ונרגעים במים. הם מוצאים בו מקום מוכר ובטוח מכיוון שהמים מזכירים להם את העיטוף ואת התחושה החמימה של מי השפיר שהם חוו כל אותם החודשים ברחם. תינוקות שרק נולדו, אינם יודעים לשחות ויש ללמד אותם בהתאם לקצב התפתחותם.

שחיית תינוקות: מאיזה גיל אפשר להתחיל?

כפי שציינו, תינוקות יכולים להיכנס למים כבר מגיל לידה, אך כמובן בהשגחה מלאה וצמודה כי הם אינם יודעים לשחות. הם צריכים ללמוד, בדיוק כמו שהם ילמדו ללכת שלב אחרי שלב. הרפלקסים והתזוזות שלהם במים, הם נהדרים! אבל זה לא אומר שהם יודעים לשחות וחשוב לשמור ולהחזיק אותם כל הזמן.

על פי הנחיות משרד הבריאות יש להמתין עם שחיית תינוקות עד שהתינוק בן שלושה חודשים ומעלה כי לפני כן, התינוק עדיין לא יודע לווסת את חום גופו כמונו ולכן חשוב לשים לב שלא יהיה לו קר מידי בכניסה וביציאה מהמים וגם יש לקחת בחשבון שהמערכת החיסונית שלהם עדיין לא מפותחת ולכן הם רגישים יותר לחלות ולחטוף דלקות שונות מהמים.

איך להרגיל את התינוק למים?

בהדרגה. מומלץ קודם כל לחשוף את התינוק למים בבית, לאט לאט באמצעות טבילה קטנה באמבטיה כשאת מחזיקה אותו כמובן, עם ראש מעל המים, רק כדי להרגיש את תחושת המים על גופם. רק אחרי שנראה שתינוקך נהנה ממגע של מים מומלץ לקחת אותו לחוג שחיית תינוקות, ששם תקבלי את כל התרגילים השונים וההנחיות החשובות בכל הנוגע למשך השהייה במים, בהתאם לגיל וכו’.

שחייה עם תינוקות: למה כדאי להתחיל מגיל צעיר?

התפתחות התינוק – מבחינה מוטורית, השחייה מחזקת את חגורת הכתפיים, חיזוק השרירים השונים כמו הידיים והרגליים, ומבחינה שכלית משפרת את רמת הריכוז, הערנות, הקואורדינאציה ושיווי המשקל וכן מפתחת מיומנויות חברתיות שונות.

זמן איכות עם התינוק – חוויה משותפת, נעימה ורגועה עבור שניכם. בונדינג בין ההורה לתינוק, באמצעות מגע, קשר עין, ביטחון וזמן יחד. התינוק וגם אתם נהנים מזמן רגוע וכייפי ביחד.

חיזוק המערכת החיסונית ומערכת הנשימה – השחייה מפתחת סיבולת לב ריאה ומחקרים מראים כי שחיית תינוקות עשויה להפחית משמעותית דלקות אוזניים בתינוקות.

ביטחון במים וביטחון עצמי – השחייה מקנה תחושה של ביטחון הן במים והן בכלל. היא מחזקת את הדימוי העצמי של הילד ותורמת לתחושת מסוגלות ועצמאות.

מה לומדים בחוג שחיית תינוקות?

כל חוג או כל מפגש הורים ותינוקות במים, הוא כמובן שונה בהתאם לרקע ולניסיון של המדריכה שמעבירה את החוג.
במפגשים רבים שמים דגש על התפתחות התינוקות באמצעות תרגולים במים כאשר עובדים על השרירים השונים. בחלק מהפעילויות משתמשים באביזרים שונים, שרים שירים יחד ולומדים תרגילים שונים וכייפים שבאמצעותם מייצרים זמן איכות עם התינוק. בנוסף, מקבלים ידע רב על איך אפשר לתרגל ולעבוד עם התינוק בבית. במפגשים מדריכות שונות, בהתאם להכשרתן נותנות הסברים שונים הן על התינוק והתפתחותו והן על האימהות הטריה ומה שאנו חוות.

מה לוקחים איתנו לחוג שחייה עם תינוקות?

  • בגד ים – בין אם מדובר בחיתול-בגד ים חד פעמי או רב פעמי, חשוב שיהיה חיתול בגד ים מיוחד לגילאים אלו, על מנת שהצרכים לא יברחו מהחיתול במים.
  • מגבת – אפילו עדיף אחת אקסטרא
  • משטח החתלה
  • תיק החתלה
  • מים/בקבוק/נשנוש – בהתאם לגיל התינוק כמובן

והכי חשוב שיהיה לכם בכיף😊
תוכלי למצוא חוגים ומפגשים לשחיית תינוקות באינדקס ‘ילדתי’:

שחיית תינוקות באתר ילדתי

ענבר אופק בשבילך

דולה לאחר לידה, דולה ללידה
0523701137
חיפה
טעינה נוספת

מאמרים נוספים בנושאי הריון ולידה

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.