חומצה פולית בהריון – למה זה כל כך חשוב
נטילת חומצה פולית לפני הריון היא סופר חשובה, מכיוון שמדובר בוויטמין שכל תא ותא בגופנו זקוק לו, על מנת להתפתח בצורה תקינה ובריאה. נטילת חומצה
דף הבית » שינויים בגוף ובנפש
אנו עוברות שינויים בגוף ובנפש במהלך ההריון, כשאנו מגדלות עובר ברחמנו ואחרי הלידה, כשאנו מוצפות בהורמונים וכל מה שהכרנו לפני, משתנה לפתע. לרוב, אנו מוצפות, עייפות ולא תמיד יודעות איך להתמודד עם המצב החדש. בכתבה הבאה שלוש נשות מקצוע מתחומים שונים, משתפות אותנו איך הן מציעות להתמודד עם השינויים השונים.
שינויים בגוף ובנפש, לפי טליה שחר,מטפלת LI- CBT: “אישה בהריון ואחרי לידה עוברת שינויים רבים בגוף ובנפש וכל אחד גם משפיע על השני.
אנחנו עוברות שינויים פיזיים והורמונליים המשפיעים ישירות על מצב הרוח שלנו ועל רמת הפחדים, רמת החרדה, הדכדוך, הדיכאון ועוד.
יכול לקחת לנו עד שנתיים אחרי הלידה עד שאנחנו ״חוזרות״ למה שהיינו לפני הריון.
בנוסף, אנחנו עוברות שינויים רבים בחיים האישיים שלנו, בתפקיד שלנו, בזהות שלנו, בזוגיות שלנו, ועוד.
כל השינויים האלו, גם משפיעים מאוד על הגוף ועל הנפש שלנו.
זהו תהליך אשר לרוב מרגיש כמו רכבת הרים של ממש, אבל אנחנו בוחרות איך המסע יראה ובאיזו עוצמה.
חשוב שתדעו שהשינויים בגוף ובנפש, אשר אנו עוברות הם שינויים טבעיים, שכמו כאבי גדילה הופכים אותנו לנשים ולאמהות חזקות יותר.
לכן, חשוב מאוד שנדאג לקבל כלים ותמיכה, על מנת לחזק את הגוף ואת הנפש, כדי לעבור את התקופה הזאת בצורה הטובה ביותר.
על פי רותם סול, פיזיותרפיסטית רצפת האגן, מאמנת כושר ומדריכת פילטיס:” לקראת השינויים שנחווה בגוף, שמתחילים מתחילתו של ההריון, בהריון עצמו ואחרי הלידה ניתן להתכונן ולהכין את רצפת האגן לכל השינויים ולכל מה שהיא עומדת לעבור.
אחרי לידה אנחנו חוות שינויים רבים בשרירי הבטן, ברצפת האגן, לחלקנו יש כאבים או קשיים עם שליטה בסוגרים.
את בוודאי תוהה איך מתכוננים? איך מכינים את רצפת האגן?
אני מזמינה אותך להצטרף אליי למפגשים אונליין להכנה ללידה, מלווים בסרטוני תרגול.
איך מתמודדים עם זה? כיצד מתחילים? מפגש חזרה לפעילות גופנית לאחר לידה כולל הערכה של רצפת האגן. מחכה לכן!
גלי גלשטיין, תרפיסטית בתנועה MA ומורה בכירה ליוגה, מפתחת ומנחה סדנאות יוגה ותנועה התפתחותית ומודעת מזמינה אותך להיות ‘במרכז של עצמך’: “זה אחד הדברים העיקריים שאני מלמדת ומזמינה לעשות מעל 15 שנה.
זה חשוב כדי למצוא את האיזון ואת התנועה הנכונה לך על מנת לייצר התפתחות מאוזנת עם חיבור לתנועות החיים.
מאז ומתמיד נשים ישבו ביחד, המפגש במעגל הנשי העניק לנו כח והגביר את תחושת הזהות האישית. נשים צריכות אחת את השנייה בשביל להתחזק פיזית ונפשית, באמצעות קבלת תמיכה ואהבה.
בנוסף לתהליכים ההורמונליים, אנו חוות שינויים גופניים, רגשיים ומנטליים לכל אורך שלבי החיים: אי-סדירות של המחזור, קשיים בפוריות, הריונות ולידות, דיכאונות וחרדות, גלי רגש מתפרצים, שינוי ביחס לגוף המשתנה ולנשיות.
כחלק מהשינויים בגוף ובנפש שאנו חוות אחרי הלידה – כל מה שהיה מובן מאליו ותחת מטלות היומיום – עולה וצף על פני השטח ומבקש ריפוי, בטח עכשיו, בתקופה זו שמוסיפה לחיינו הרבה לחץ וחוסר יציבות.
בימים אלו, כשכמעט כל מה שמוכר לנו מתערער סביבנו, אני אני מזמינה אתכן להעניק לעצמכן זמן ולשים את עצמכן במרכז, למצוא מרחב של שיח, אבחון תנועתי וקבלת כלים שיסייעו לכן ויחזקו אתכן ביום יום פיזית ורגשית.
לפעמים זה בדברים המובנים מאליו, שחשוב שניתן להם את היחס המגיע להם, כמו: שינה, הזנה, נשימה, תנועה.
מוזמנות לעקוב ולהצטרף לתנועה משותפת”.
לפי ענת זוסמן רוזנבלום, מומחית לאימוני נשים, הריון ואחרי לידה. בעלים של הסטודיו של ענת, מאמנת פילאטיס, פונקציונאלי וסדנאות לאימהות בחופשת לידה: “בהריון, בלידה וגם אחרי הלידה, הגוף שלנו חווה שינויים בגוף ובנפש לא פחות.
כמו שג’וזף פילאטיס אמר: “שינוי מתרחש באמצעות תנועה ותנועה מרפאה”, כדי שנרגיש אחרת, נתחיל עם תנועה. ברגע שנחזק את הגוף שלנו, נשפיע גם על הנפש.
יתרונות פיזיים ונפשיים של פעילות גופנית:
1. חיזוק הגוף – עם כל השינויים שאנו עוברות, נושאות עובר בהריון, יולדות ואח”כ נושאות, מרדימות, מאכילות – הגוף יתחזק ויוכל לקבל את השינויים בצורה הרבה יותר טובה כשאנו עוסקות בפעילות גופנית.
2. מפחיתה סטרס – פעילות גופנית קבועה חיונית ויעילה להפחתת רמת החרדה והלחץ.
3. שיפור השינה – פעילות גופנית מייצרת אנדורפינים הפועלים כשמשככי כאבים טבעיים שמשפרים את היכולת לישון.
למי יש זמן להתאמן? אני מציעה שתקבעי לך מטרות קטנות ויומיומיות, כדי שתוכלי להתמיד:
* הליכה קצרה ליד הבית, למשל אחת ליום הליכה של 15-20 דקות.
* אימון קצר בבית (תזכרי שאפילו 5 דק’ של תרגול פילאטיס בבית יוכלו להפחית את רמות הסטרס שבגופך).
* הצטרפות לקבוצת נשים בסטודיו באזור מגוריך -בנוסף לפעילות הגופנית, האווירה של הקבוצה ושל הביחד תורמות לשיפור מצב הרוח ולהעלאת האנרגיות.
מוזמנת לעמוד שלי שם תמצאי סרטונים לאימונים קצרים שתוכלי לתרגל בכל מקום”.
מוזמנת להכיר כאן, נשות מקצוע שיוכלו לתמוך ולסייע לנו להתמודד עם השינויים בגוף ובנפש שאנו עוברות:
נטילת חומצה פולית לפני הריון היא סופר חשובה, מכיוון שמדובר בוויטמין שכל תא ותא בגופנו זקוק לו, על מנת להתפתח בצורה תקינה ובריאה. נטילת חומצה
מה הוא מענק לידה? מענק לידה הוא סכום אשר משולם ליולדת כהשתתפות של המדינה בחלק מההוצאות (הלא מעטות) שיש לקראת ועם בואה של הלידה. מתי
כמובן שאין הוכחות מדעיות שאכן יש לנו איך לעזור בקביעת מין התינוק וכמובן שאיננו יכולות להעניק ערבות מכל סוג שהוא האם יש ביכולתנו להשפיע אם
אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.
הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.