ברור לך שאת רוצה להניק, כל כך פשוט וטבעי. המשך טבעי של ההריון.
אז לא ממש בא לי לבאס אותך, אבל לא תמיד ההנקה זורמת כבר מההתחלה. ישנן לא מעט נשים שנתקלות בקשיי הנקה בימים הראשונים לאחר הלידה, ובהחלט יש כאן עניין של טכניקה והכוונה. אז איך להגיע להנקה מוצלחת, כיפית, מועילה והכי חשוב ללא כאבים? אני כאן לעשות לך סדר, ואיך לא, לתת לך מספר טיפים להנקה טובה וקלה!
להתכונן להנקה או לא? זו השאלה.
והאמת זו שאלה די קלה. להתכונן להנקה? חד משמעית כן!!
אני מאוד ממליצה על מפגשי הכנה להנקה בעודך בהריון. במפגש תביני מה צפוי לך בימים הראשונים לאחר הלידה, כיצד נוצר החלב, כמותו ומשמעותו בימים הראשונים, כמו כן, תלמדי במפגשי ההנקה כיצד להימנע מכאבים, לנהל הנקה נכונה ומהן התנוחות המומלצות להנקה בימים הראשונים.
המפגש מועבר על ידי יועצת הנקה ובהחלט יכול לעזור לך להתחיל את הדרך ברגל ימין.
הנקה בחדר הלידה: להכיר את הבייבי שלך
הזדמנות מצוינת להתחיל בהנקה היא כבר בחדר הלידה. בשפה המקצועית הזמן שאחרי לידה נקרא "שעת הזהב".היתרונות של הנקה בזמן זה עצומים, שכן התינוקות עירנים מאוד, וגם את וגם הם נתונים תחת השפעת הורמונים מסוימים (לא אעמיס אתכן בפרטים מיותרים). מחקרים מראים שתינוקות שינקו בשעה הראשונה לאחר הלידה נתקלו בפחות קשיי חיבור בהמשך, ובכלל ההנקה זרמה הרבה יותר טוב בהשוואה לתינוקות שלא ינקו מיד לאחר הלידה.
הערה חשובה בנושא עור-לעור: רבות דובר על הדבר המופלא הזה, מגע של תינוק עור לעור עם אמו. מגע שכזה מסייע בחיבור נכון של התינוק לאם, מפחית חרדה אצל שניהם, ואפילו מפריש אצלה הורמונים מעודדי ייצור חלב. כדאי כדאי כדאי!!!
לקחת יוזמה: הנקה טובה היא ההנקה שאת יוזמת
ביממה הראשונה התינוקות מנומנמים מעט ולא תמיד מתעוררים לארוחות. למרות זאת, אני מאוד ממליצה להעיר אותם ולעודד הנקה כל 2.5-3 שעות. המשפט "עם האוכל בא התיאבון"כל כך נכון גם בהקשר הזה – הנקה תכופה בימים הראשונים מסייעת לתינוק להיות יותר ערני ולינוק יותר טוב.
מספר מילים על הנקת לילה: אני בטוחה שאת גמורה אחרי חווית הלידה, וכל מה שבא לך זה רק לישון טוב בלילה. ועדיין, אני מאוד מאוד ממליצה לך לא לוותר על הנקת לילה: מחקרים מראים שתינוקות שנחשפים לפחות בקבוקים בשבועות הראשונים לאחר הלידה, נתקלים בפחות קשיי חיבור לשד, והופכים אט אט ליונקים מצטיינים.
עצה מקצועית: חשוב להיעזר ביועצת הנקה בבית החולים
נכון שלא תמיד יש ליועצת הנקה בבית החולים מספיק זמן להדריך כל יולדת להנקה…ועדיין כדאי תמיד לבקש את עזרתה בניסיונות הראשונים להנקה.
יועצת הנקה טובה תעזור לך בחיבור תקין של תינוקך לשד, תסביר לך על סימני הנקה יעילה ומוצלחת ותדריך אותך למעקב של שתן ויציאות של תינוקך גם לאחר השחרור.
חשוב: איך תדעי אם ההנקה לא מוצלחת?
כמו שחשוב לזהות הנקה טובה, חשוב לזהות גם הנקה פחות מוצלחת. סימן ההיכר העיקרי של הנקה לא מוצלחת הוא כאב. מעבר לכך שכאב בזמן הנקה בכלל לא נעים ויכול לגרום לך לפצעים, הכאב מעיד שמשהו בחיבור אינו תקין. מה לעשות אם יש כאב בהנקה או שההנקה לא מוצלחת? אם יש כאב בזמן ההנקה, חשוב מאוד להתייעץ עם יועצת הנקה מקצועית, שתוכל לעבוד איתך באופן צמוד. ישנם גם המון סרטונים ברשת שיכולים לעזור לך לראות איך לחבר את התינוק נכון לשד. בנוסף לכאב בהנקה, יש לשים לב להפרשות התינוק (שתן וצואה), מיעוט שתן ויציאות עלול להעיד על הנקה לא מספקת. כמו כן, גודש בשדיים ועלייה בלתי מספקת במשקל יכולים אף הם להעיד על בעיה בהנקה.
חוזרים הביתה: שתהיה לך הנקה טובה!
היום המיוחל הגיע ואתם סוף סוף חוזרים הביתה עם הבייבי החדש. עכשיו מתחילה תקופת ההנקה האמיתית! רוב הסיכויים שתהיי בתקופה הזו מספר חודשים, אפילו יותר.
בתקופה הזו זכרי: את לא לבד! אם את נתקלת בקשיים בהנקה, אני ממליצה לך בחום להזמין יועצת הנקה הביתה, שתעשה לך סדר בבלאגן, תעזור לך בחיבור נכון של תינוקך לשד, ובעצם תדריך אותך במפגש מסודר על כל מה שרצית לדעת ולא היה לך את מי לשאול.
מזל טוב, ובהצלחה!